Over ons

MUZIEKTHEATER AMERSFOORT

Ambitieus & verrassend muziektheater.Wij zijn vaak op zoek naar nieuwe spelers.

Kom gerust eens kijken tijdens een repetitie!Wij zijn Muziektheater Amersfoort

MuzA is een enthousiaste muziektheatergroep met een grote ambitie. Samen streven we naar het hoogst haalbare niveau vanuit een positieve sfeer en onderlinge verbondenheid. Voor elke speler is er ruimte voor persoonlijke groei, onder begeleiding van het artistiek team en met steun van de rest van de groep. Samen werken we aan een productie waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. Het artistiek team van MuzA bestaat uit muzikaal leider Reinier Bavinck en een regisseur die per productie wisselt. Zij staan elke repetitie klaar om met veel enthousiasme de spelers te begeleiden en uit te dagen om tot een hoger niveau te komen.


WIJ DOEN HET HELEMAAL ZELF!

Al meer dan 20 jaar gaan wij enthousiast -en vooral samen voor een mooi resultaat. Niet alleen vóór de schermen, maar ook daarachter. Elk lid sluit aan bij een commissie. Door gebruik te maken van onze talenten, wordt de productie een echt groepsproces. Wie wil er nou niet met de leukste groep uit Amersfoort op de planken staan? En dat onder begeleiding van live muziek? Wil je meer weten over onze repetities of wil je een keer meedoen? Leuk! Klik dan hier!

Wist je dat..?

Muziektheater Amersfoort komt voort uit het in 1977 opgerichte ‘Amersfoorts Opera en Operette gezelschap’. Sinds de komst van muzikaal begeleider Reinier Bavinck in 1997 en de nieuwe naam Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal, werd er voor het repertoire meer in hedendaagse musicals gezocht en werd de tijd van opera’s en operettes afgesloten. In 2020 was het weer tijd voor een frisse wind en zo werden wij Muziektheater Amersfoort.


Wij zijn vaak op zoek naar nieuwe spelers.

Kom gerust eens kijken tijdens een repetitie!

Ons artistiek team

Wij staan nooit stil en blijven -swingend- bouwen.


Bouw het op


Reinier Bavinck

Muzikaal leider

Wij zijn blij met onze muzikaal leider Reinier. Met enorme toewijding en grote precisie leert hij ons de ensemble- en solistenstukken, aangevuld met technische en muzikale aanwijzingen. Deze veelzijdige musicus en theatermaker volgde -na zijn conservatoriumopleiding directie en piano- vele trainingen in met name zang en theater. Al sinds 1997 is Reinier de muzikaal leider van Muziektheatergroep Amersfoort en hij maakte reeds vele spraakmakende musicalproducties, waaronder de zelfgeschreven musicals Held of hype? en Over de Grens. Muziektheater is de rode draad in de werkzaamheden van Reinier. Hij kan vele rollen op zich nemen, zoals die van schrijver/componist, regisseur, vocalcoach en dirigent/muzikaal leider. En dat doet hij met verve!

Angelique Severs

Gastregisseur Urinetown

“Ik mocht op jonge leeftijd, na de dansacademie wat jaren dansen als danseres in diverse televisie- en theatershows en werken als docent op dans- en fitnessscholen. Toneelspelen deed ik als hobby ernaast. Na een periode als stewardess was ik de mazzelkont die de theaterschool in Amsterdam mocht gaan doen. Deze periode is de basis voor wie ik nu ben en wat ik nu doe. Voor Muziektheater Amersfoort mocht ik de producties ‘A new Brain’ en ‘Dorian Gray’ al maken. Super leuk dat ik opnieuw gevraagd ben om ‘Urinetown’ te regisseren en de choreografie te maken. Mijn werkwijze is een dynamische en energieke waarin ik probeer bij iedereen het beste uit zichzelf te halen. Eigen initiatief en inzet van de speler heb ik nodig om optimaal te kunnen presteren. Het proces van een productie vind ik vaak boeiender dan het eindproduct. Het is mooi om te zien als spelers elkaar gaan inspireren en stappen maken in hun persoonlijke ontwikkeling en groepsdynamiek. Dan kan ik zo trots op hen zijn!”

Angelique Severs

Gastregisseur Urinetown


Wat vinden de spelers zelf van MuzA?

Michiel

Vanaf het eerste moment dat ik bij een repetitie kwam kijken, voelde ik me meteen helemaal thuis en welkom. Waar vind je nu nog een groep mensen, die dezelfde ambitie heeft als jij en die ook nog eens voor elkaar door het vuur gaan? We staan voor elkaar klaar en samen doen we waar we goed in zijn: Verrassend muziektheater maken.


Onze Cast

Met trots presenteren wij onze spelers:


Boudewijn

CAST-TENOR

Eveline

CAST-ALT

Martin

CAST-BAS

Paula

CAST-ALT

Roos

CAST-ALT

Catho

CAST-SOPRAAN

Jennelien

CAST-SOPRAAN

Michiel

CAST-BAS

Pieter

CAST-TENOR

Rosemarijn

CAST-SOPRAAN

Daniëlle

CAST-SOPRAAN

Jonne

CAST-BAS

Nienke

CAST-ALT

Pieter

CAST-TENOR

Sietske

CAST-SOPRAAN

Daphne

CAST-ALT

Kasper

CAST-BAS

Ottelien

CAST-SOPRAAN

René

CAST-BAS

Andries

CREW – FOTO & VIDEO

Wat vinden de spelers zelf van MuzA?

Ottelien

Het is een feestje om bij MuzA te mogen spelen. De groep is zo fijn, ik voel me helemaal thuis en heb, hoewel ik nog niet zolang lid ben, al helemaal mijn plekje gevonden. De gelijkwaardigheid in de groep is voor mij een van de dingen die het meest opvalt. Alle leden worden op dezelfde manier gewaardeerd en aangemoedigd. Hoewel we hard werken is er ook altijd tijd voor een grapje en gezelligheid. Is het alweer dinsdag?