Doe je mee?

Kriebelt het om mee te doen? Dan ben je altijd welkom een (paar) keer te komen kijken bij een repetitie. Om de sfeer te proeven, te zien hoe wij repeteren en misschien ook al wat mee te doen. Ben je net zo enthousiast als wij? Dan kan je een afspraak maken voor een stemtest. De muzikaal leider stelt dan vast welke stemgroep het beste bij je past én of je stem bij de rest van de groep past. Laat zien wie je bent en wat je kan, maar maak je vooral niet te druk.

Zingen, spelen en dansen

Wij houden van zingen, spelen en dansen! Het is zeker goed als je hier wat ervaring mee hebt. Maar niet alle leden hoeven overal even goed in te zijn. Zo zijn er voor de grotere rollen zwaardere eisen dan voor ensemblerollen. Het is vooral belangrijk dat je openstaat voor het aanleren van zang-, spel- en dansvaardigheden. Tijdens de stemtest wordt naast je zangcapaciteiten, gekeken naar je expressieve mogelijkheden en beweeglijkheid in combinatie met zang.

Doe je mee?

Kriebelt het om mee te doen? Dan ben je altijd welkom een (paar) keer te komen kijken bij een repetitie. Om de sfeer te proeven, te zien hoe wij repeteren en misschien ook al wat mee te doen. Ben je net zo enthousiast als wij? Dan kan je een afspraak maken voor een stemtest. De muzikaal leider stelt dan vast welke stemgroep het beste bij je past én of je stem bij de rest van de groep past. Laat zien wie je bent en wat je kan, maar maak je vooral niet te druk.

Zingen, spelen en dansen

Wij houden van zingen, spelen en dansen! Het is zeker goed als je hier wat ervaring mee hebt. Maar niet alle leden hoeven overal even goed in te zijn. Zo zijn er voor de grotere rollen, zwaardere eisen dan voor ensemblerollen. Het is vooral belangrijk dat je openstaat voor het aanleren van zang-, spel- en dansvaardigheden. Tijdens de stemtest wordt naast je zangcapaciteiten, gekeken naar je expressieve mogelijkheden en beweeglijkheid in combinatie met zang.

ZIN OM MEE TE DOEN MET DEZE GEZELLIGE, AMBITIEUZE EN VROLIJKE GROEP? KOM GEWOON EEN KEER LANGS EN PROEF DE SFEER!

Je bent door? En nu?

Gefeliciteerd! Je bent door de stemtest gekomen en je mag je aansluiten bij MuzA. Vanaf nu ben je twee maanden lang proeflid. Tijdens deze periode kunnen de muzikaal leider en het bestuur zien hoe je in de groep past. Ook voor jezelf is dit een moment om echt te ervaren hoe het is om mee te doen. Tijdens deze proefperiode betaal je nog geen contributie. Als de proefperiode van beide kanten goed is ervaren, dan gaat je lidmaatschap officieel in. De contributie bedraagt vanaf dat moment 25 euro per maand.

Onze repetities

We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur, in de Kingmaschool, Dorresteinseweg 7 in Amersfoort. We repeteren niet in schoolvakanties (regio midden). Soms begin je een half uur eerder, om bijvoorbeeld een solo of kleinere groepschoreografie door te nemen. Ook hebben we een paar keer per jaar een repetitie op zaterdag of een repetitieweekend, waarin we ons helemaal onderdompelen in de productie en waar er wordt gewerkt aan zang, spel en beweging/dans. Daar werken we hard en het is ook nog eens hartstikke gezellig!

Op de planken

Om het jaar brengt MuzA een grote productie, bijvoorbeeld in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, maar wij zijn ook fan van theater op locatie. De productie en de voorbereidingen hiervoor staan onder de professionele leiding van onze muzikaal leider en een (externe) regisseur. Meestal wordt een grote productie opgevolgd door een (korter) coachingstraject, waarin we dieper in kunnen gaan op de verschillende leerwensen van onze spelers. Al onze voorstellingen worden begeleid door live muziek.

Kleinere optredens

Wij vinden het zó leuk om voor publiek te staan dat we dat zo vaak mogelijk willen doen. Daarom geven we door het jaar heen graag meerdere kleinere optredens, meestal een voorproefje van de voorstelling waar we op dat moment aan werken. We doen vaak mee met de Dag van de Amateurkunst, Struinen in de Tuinen, Gluren bij de Buren en we verzorgen kleinere optredens in buurt- en zorgcentra.

Ons repertoire

We vinden het belangrijk om bijzonder repertoire uit te voeren en kiezen het liefste stukken die nog niet heel vaak zijn opgevoerd. We werken met prettig perfectionisme aan koor- en solistenstukken en aan spel en dans. Voor experimenteren zijn we niet bang en we durven buiten de gebaande paden te wandelen. Spelers worden uitgenodigd om mee te denken bij het ontwikkelen van de productie, waardoor we nóg meer betrokken raken.

Vele handen…

Om onze producties mogelijk te maken, werken we met verschillende commissies, vele handen maken immers licht werk. Zo is er bijvoorbeeld een commissie voor kleding, decorbouw en pr. Elk lid kiest na de proefperiode, een commissie waar hij of zij deel van uit wil maken. Zodat we samen en door gebruik te maken van ieders talent, de gehele productie kunnen vormgeven. Zo ben je ook naast het repeteren op een leuke, informele manier bezig met de productie en wordt het eindresultaat helemaal van ons allemaal en daar zijn we elke keer weer hartstikke trots op!

Op de hoogte blijven van Muziektheater Amersfoort?

Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.